Wednesday, April 22, 2009

Mot Oxelösund

Sent i kväll räknar vi med att landa i Oxelösund. Både skönt och lite vemodigt. Det har varit en bra resa trots motvind och vågorna.
Söndagen den 12:e kom vi till La Rochelle. Där skulle Stefan och Mats mönstra på. Tyvärr blev de ett dygn försenade pga dimma på Skafsta/Nyköping. Det blev faktiskt ganska bra eftersom vi hade fel på autopiloten. Lasse och Örjan fick med bil åka tillbaka till Bordeaux och hämta en ny enhet till autopiloten (ingen hade lust att handstyra ända till Sverige).
Tisdagen den 14:e gav vi oss av mot Guernsey. Motvind och vågor (ca 4-5 m) Det blev lite problem för de nypåstigna. Sjösjukeplåster och tabletter kom till användning. Det stora nöjet var mat. Ett stort tack till Örjan som är en jättebra kock. Natten till torsdagen anlände vi till Guernsey. Skönt att få sova ordenligt i ett par timmar. På morgonen tog vi Speedy Duck in till land och kompletterade med lite mat samt tankade (6€/l). Här gäller det att fylla upp tankarna ordentligt. Vid 12 snåret var vi på väg igen mot Brunsbuttel (starten för Kielkanalen).
Fortsättning följer..........................

No comments: