Friday, September 19, 2008

2008.09.05-2008.09.07

Vilken natt. Blåste 17 m/s i byarna. Tur att vi har ett bra ankare. Somnade ordentligt på morgonkvisten och sov till 11. Skulle ta oss till Cambarro, längst upp i Rian. Gammal fiskestad med bra fiskerestauranger. Där hade de nu byggt en ny hamn, inte alls lika mysigt som i pilotboken. Vi la oss på svaj vid en liten ö i närheten i stället. Två andra långseglare låg där också. Bra dag men lite regnskurar då och då. Sov bra under natten.

God frukost och skapligt väder.Vid 11-tiden kom en militärbåt upp bredvid oss. Vi fick inte ligga kvar (ön tillhörde militären och vi låg för närma ön). Vi skulle ialla fall ge oss iväg mot Sanxenxo (Sangenjo). Nu var jag sugen på bläckfisk. Stor hamn som ägdes av en nautisk klubb. Fick i alla fall bläckfisk och vin på kvällen.

Vaknade med ont i håret. Inte bra med för mycket vin. Gav oss av till Aldan, ca 1 timme med motor. I alla små vikar finns det stora flottar som är musselodlingar även här. Trevlig liten vik. Många låg här på svaj över dagen för att bada och sola. Tog ”speedy” in till stranden och åt lunch på den enda baren. Solade och läste. Lasse badade eller rättare sagt doppade sig. Det var svin kallt. Gjorde egen tapas till kvällen. Stjärnklart men lite kallt.

No comments: